duminică, 30 octombrie 2011

Esecul

“Eescul este cheia succesului; fiecare greseala ne invata ceva” (Morihei Ueshiba)
Cu esecul in viata sunt sigura ca ne-am intalnit fiecare dintre noi, dar nu sunt sigura ca fiecare persoana a stiut sa-l depaseasca. Pentru a putea depasi un esec trebuie sa fi tare, sa ai o personalitate puternica si nu in ultimul rand sa te gandesti ca fiecare lucru in lumea aceasta este randuit de Dumnzeu pentru a ne face mai puternici, pentru a ne modela caracterul. Nu exista succese mari fara a avea mai inati un esec, este important ca atunci cand ai un esec sa sti sa te ridici, fara a sta prea mult pe ganduri, e important sa iti folosesti chiar ultimele puteri pentru a merge mai departe in ciuda a ceea ce se intampla. Atunci cand in viata ta are loc un esec, de cele mai multe ori poate te gandesti la acesta ca si cum ar fi cel mai grav lucru care ti s-ar putea intampla in viata, dar nu e asa, intotdeauna este loc si de mai rau. Fiecare esec trebuie sa ne faca mai puternici, cu fiecare esec invatam sa traim, ca aceseta sa nu se mai repete, nu trebuie sa il privim ca o tragedie care ni se intampla numai noua si peste care nu putem trece. Pentru orice in lumea aceasta mai exista inca o sansa, inca o barca de salvare, important este sa nu ne pierdem niciodata speranta si sa credem ca Dumnezeu este cel care vegheaza asupra tuturor lucrurilor, El dorind sa ne incerce credinta prin orice lucru care ni se intampla, nimic nu este fara stirea Lui.
Poate ai cazut la un examen, poate ai luat o nota proasta, poate te-ai despartit de cineva drag, poate te-a dezamagit cineva, poate cineva te batjocoreste, dar nu uita ca in ciuda acestor esecuri trebuie sa ramai ferm pe pozitie, sa te gandesti ca mai exista o speranta, ca barca de salvare e langa tine, urmeaza sa faci doar un pas si sa urci in ea.
Cel mai important lucru pe care nu trebuie sa il uiti niciodata atunci cand treci printr-un esec este faptul ca Dumnezeu este langa tine, cheama-L si el va fi sprijinul tau oricand daca te increzi in El.

3 comentarii:

http://psihologiasufletelornoastre.blogspot.com/ spunea...

Foarte frumos ce ai scris...as mai putea spune ca pentru a trece peste un esec ai nevoie de persoane care sa-ti fie alaturi in modul in care fiecare avem nevoie:)

Anonim spunea...

pentru mine esecul este noaptea vietii

Dana spunea...

Roseinthedesert.wordpress.com s-a mutat pe isusedomnul.wordpress.com.